Close

VÄLJ  ETT 

FISKVÄNLIGARE  ELAVTAL

Vattenkraft är förnybart, men inte alltid bra för miljön. Vi anser att elproduktionen ska ske med så liten miljöpåverkan som möjligt och har ett ständigt pågående miljöarbete runt våra anläggningar. 


Exempel på åtgärder vi gjort och medverkat till är faunapassager, miljöanpassade vattensläpp och utläggning av lekgrus. Genom att välja ett elavtal hos oss visar du hur du tycker el ska produceras - med hänsyn till biologisk mångfald!

FÅ  EN  OFFERT

Gör en intresseanmälan, så e-postar vi en offert när ditt nuvarande elavtal löper ut.

Du binder dig självklart inte till något.

Som enda energibolag är vi diplomerade av Älvräddarnas samorganisation för sättet vi jobbar med miljöanpassning av våra anläggningar. 

Våra elavtal rekommenderas av Älvräddarna

Vår egen elproduktion sker i våra tre vattenkraftverk och våra biobränsleeldade kraftvärmeverk. Den el som produceras här går under namnet Hemmagjord el och är märkt Bra Miljöval.


När du väljer vår Hemmagjorda el kan du vara säker på att elen du betalar för kommer från en hållbar produktion.

Egen elproduktion märkt Bra Miljöval

Vår anläggning i Forsnäs, Ydre. Inspelat i juni 2017.

Öringinventering i Svartån, Tranås. Inspelat i augusti 2017.

Vår anläggning i Visskvarn, Ydre. Inspelat i oktober 2016.

"Självklart rekommenderar jag alla som bryr sig om livet under ytan att välja Tranås Energi. De är ännu så länge det enda kraftbolaget som tar ansvar för biologisk mångfald under vattenytan i samtliga sina anläggningar!"

Christer Borg

Ordf. Älvräddarnas samorganisation

"Strömmande vattendrag och vattenfyllda lekområden är en förutsättning för en fungerande biologisk mångfald och för att vi sportfiskare ska kunna hålla på med vårt största intresse.

Genom bl a fiskomlöp och egna krav på minimitappningar tar Tranås Energi ansvar för detta."

Johan Broman

Sportfiskeprofil och fiskeguide

VI REKOMMENDERAR  TRANÅS  ENERGI

"Vi har bedrivit sportfisketurism i 60 år och grunden för vår verksamhet är friska och fungerande vatten. Därför gör vi aktiva miljöval och väljer att köpa el till vår anläggning från Tranås Energi. Vi ser att deras ord övergår till handling och tillsammans värnar vi om fisken och vattnet."

Hökensås sportfiske AB

Sveriges ledande sportfiskeområde

"Vi bryr oss om allas vår miljö och vilda natur och vill att även våra barn, barnbarn och barnbarnsbarn ska få möjligheten att utöva den fantastiska hobbyn flugfiske i levande otämjda vatten. Vi tycker att Tranås Energi är det enda energibolaget i dagsläget som bryr sig och agerar tillräckligt när det kommer till dessa för oss mycket viktiga frågor"

Fly-dressing AB

Sveriges största flugfiskegrossist

DITT  VAL  AV  ELBOLAG  GÖR  SKILLNAD!