Hem » Företag » Bredstorp Solpark » Om Bredstorp Solpark

Om Bredstorp Solpark

Nu har vi tagit nästa steg för mer förnybar elproduktion och byggt en solcellspark, Bredstorp Solpark, utanför Tranås. Om intresse finns kommer vi att bygga ännu en solpark!

Den 1 oktober 2020 driftsattes Bredstorp Solpark. Parken, som är 3,5 hektar stor och består av 3 756 paneler, kommer nu att producera ca 1,12 GWh el till sina andelsägare varje år. I samband med driftstarten överläts parken från Tranås Energi till Bredstorp Sol Ekonomisk förening, där alla andelsägare är medlemmar.

Just nu tittar vi på förutsättningarna att bygga ytterligare en solpark. Tyvärr stötte vi på problem med markförhållandena på den tänkta platsen, så vi håller just nu på att utreda en ny placering för parken. Vår förhoppning är att kunna sälja andelar och starta bygget av nästa park under 2023, så anmäl gärna ditt intresse via formuläret längre ned på sidan för att få information först av alla när vi sätter igång!

Solparken har kapacitet att producera 1,12 GWh förnybar el per år.

Varför bli andelsägare i en solpark?

  • Att bli andelsägare är ett bra alternativ för företag som vill satsa på egenproducerad el, men inte har möjlighet att sätta upp egna solceller i optimalt läge.
  • Elen som era andelar producerar köper ni till självkostnadspris, vilket är billigare och stabilare än ordinarie elpriser.
  • Ni är med och bidrar till att ännu mer förnybar el produceras i världen, använd detta i ert miljöarbete och er marknadsföring!

 

Fortsatt utbyggnad

Vi vill gärna bygga ännu en solpark och tittar just nu efter en lämplig plats för detta. Om en utbyggnad ska bli möjlig hänger det på att det finns intresse hos fler att bli andelsägare.

När vi byggde Bredstorp solpark kostade varje andel 1 100 kr att köpa, troligen kommer priset att vara detsamma vid en fortsatt utbyggnad. Varje andel ger sedan andelsägaren ca 100 kWh/år till självkostnadspris, för närvarande 17,3 öre/kWh + moms (21,6 öre inkl. moms). Självkostnadspriset fastställs av föreningsstyrelsen årligen.

Man kan maximalt boka andelar som motsvarar 80 % av ens årsförbrukning, men det går lika bra att bara boka en eller två. Man kan bo var som helst i Sverige, men måste vara elhandelskund hos Tranås Energi för att kunna ta del av den el som produceras.

Den el man behöver utöver ens andelsproduktion köps via ett vanligt elavtal. Om man bokar andelar som motsvarar mer än 10 % av ens årsförbrukning ska man ha avtalstypen Rörligt pris. Varje månad ser man på sin faktura hur mycket el man köpt från sina solandelar i parken och hur mycket man köpt av Tranås Energi.

Vid frågor är ni välkomna att kontakta Jennie Saxfeldt på 0140-692 21 eller jennie.saxfeldt@tranasenergi.se.

 

Anmäl intresse

Anmäl ert intresse så får ni information först av alla om vi öppnar för bokning av andelar i en ny etapp. Anmälan är inte bindande på något sätt.