Hem » Häng med älvan Elin och öringen Rutan på äventyr!

Häng med älvan Elin och öringen Rutan på äventyr!

Vilket blötdjur kan göra pärlor och vilken fågel kan promenera på botten av ån? Den som fyller sju år i år får snart veta, för inom kort dimper sagan om Trädgårdsälvan Elin och vattenäventyret ner i brevlådan!

Under den närmaste veckan skickar Tranås Energi ut sagoboken Trädgårdsälvan Elin och vattenäventyret till målsmän för alla barn födda 2016 i Tranås och Ydre kommun. Utskicket är en satsning som startades förra året och målet är att både barn och vuxna ska lära sig mer om vår lokala biologiska mångfald.

– Arbete med naturvård och biologisk mångfald är en viktig del av vår verksamhet och vi ser att kunskapen om dessa frågor behöver öka. Genom den här boken vill vi bidra till att förståelse och intresse för naturen väcks redan i en tidig ålder, säger Niklas Johansson, vd på Tranås Energi.

Boken tog Tranås Energi fram förra året i samarbete med Tranåsförfattaren Annica Karlsson. Annica har både skrivit och illustrerat berättelsen, som handlar om trädgårdsälvan Elin som ger sig ut på äventyr tillsammans med öringen Rutan. I och längs våra lokala vattendrag träffar de på en massa spännande figurer.

Hela berättelsen går på rim och historien vävs samman med spännande fakta. Längst bak i boken kan man kryssa för vilka av bokens djur man sett i det vilda, så varför inte passa på att gå ut och spana efter dem på sportlovet?

Vill du som inte fått boken i lådan också läsa den? Boken finns att låna på Tranås bibliotek eller att köpa på t ex Lekis i Tranås, Tranås Direkt eller Adlibris.

Trädgårdsälvan Elin och öringen Rutan hittar musslor
Tillbaka