Egna solceller

Hem » Privat » Egen produktion » Egna solceller

För att hjälpa våra kunder att ta steget mot egna solceller har vi valt att samarbeta med ett flertal lokala installatörer, i och utanför Tranås. Välj någon av dessa, så köper vi din solel till ett extra bra pris!

När du köper och installerar solceller via någon av våra partners och sedan säljer den el du inte hinner använda till Tranås Energi betalar vi 25 öre extra per kWh under ditt första år som elproducent. Därefter betalar vi enligt ordinarie produktionsavtal.

Våra samarbetspartners

Välkommen att kontakta någon av våra samarbetspartners, så får du mer information om deras utbud och priser på solceller. I dagsläget samarbetar vi med

Solpanelerna på ditt tak

Solpanelerna som sätts på ditt tak är uppbyggda av kiselkristaller och täckta med specialglas, när solen lyser på dem tar de tillvara på minsta solljus och transformerar det till elektricitet. Panelerna passar för tegeltak, plåttak, falsat plåttak och papptak och monteras med hjälp av takfästen och aluminiumskenor.

Solceller kan kombineras för att passa just ditt tak, exempelvis

  • 3 kW som täcker 19,5 kvm av ditt tak
  • 6 kW som täcker 36,5 kvm av ditt tak
  • 9 kW som täcker 58,5 kvm av ditt tak

Generellt uppskattar man att panelerna producerar 1000 kWh per kW och år. Hur mycket el som produceras påverkas dock av exempelvis takets lutning, var i landet du bor, väderstreck och naturligtvis hur mycket solen skiner.

Skattereduktion för solceller

Från och med 1 januari 2021 kan du få 15 % skattereduktion på din installation av solceller direkt på fakturan. Upplägget liknar ROT-avdraget, med skillnaden att du kan få avdrag för kostnader på både material och arbete.