Fibernätet TRAMAN

Hem » Företag » Fibernät » Om fibernät

Få företag idag klarar sig utan en stabil internetuppkoppling och få saker är så frustrerande som när den inte fungerar som den ska. Med en fiberanslutning via TRAMAN får ni en pålitlig lösning och förutsättningar att ge bästa service till era kunder.

Fördelar med fiber

Med en fiberanslutning är ni helt oberoende av avstånd och hur många som är uppkopplade samtidigt. Denna driftsäkerhet skapar trygghet och ger er med verksamhet i en liten stad precis samma kommunikationsmöjligheter som i en stor.

Att använda fiber som kanal för bredband, tv och telefoni är prisvärt. Ofta sparar ni snabbt in anslutningsavgiften på våra tjänsteleverantörers låga abonnemangskostnader.

Så fungerar det

Enkelt förklarat kan man säga att fibernätet TRAMAN består av optofiber som överför information med hjälp av ljus, vilket innebär att den kan skickas väldigt fort. Idag ligger hastigheten i TRAMAN på upp till 1 Gbit/sekunden åt båda håll.

Likt många andra typer av nät är fiberkablarna nedgrävda i marken. Tranås Energi äger nätet, det är vi som tar hand om nyanslutningar, underhåll och ser till att driften hem till dig fungerar. Därefter tar våra tjänsteleverantörer vid, det är av dem ni beställer era tjänster.

TRAMAN har ett brett utbud av tjänsteleverantörer, här finns något för alla smaker!

Tjänster i nätet

Våra externa tjänsteleverantörer levererar tv, bredband och telefoni, i TRAMAN. Det är via någon av dem du beställer dina tjänster och aktiverar din anslutning. Skulle något krångla ska du felanmäla detta till din tjänsteleverantör.

Företag som valt svartfiber kan få vilken leverantör ni vill, kontakta leverantören direkt för mer information.

 

Tjänsteleverantörer för företag

Bahnhof
www.bahnhof.se/traman, 010-510 00 00

Boxer (bredband och tv)
www.boxer.se, 0771-21 10 00

Bredband2
www.bredband2.se, 0770-811 000

Tele2 (bredband och tv)
www.tele2.se – 90 444

DK Data&Kontor
www.dkdata.se, 0140-38 51 00

Junet
www.junet.se, 0140–77 19 00, Storgatan 20 i Tranås

VÖKBY
www.vokby.se, 0142-680 680, Parkgatan 3 i Boxholm