Hem » Privat » Vår organisation » Jobba hos oss

Jobba hos oss

Vi vill vara en föregångare som banar väg för andra inom vår bransch, vill du vara med? När vi har lediga tjänster lägger vi ut dem här.

Välkommen till Tranås, en småstad med hög livskvalitet, sjönära natur och närhet till både Linköping och Jönköping. På Tranås Energi och dotterbolaget Tranås Energi Elnät distribuerar och säljer vi el, fjärrvärme, fibernät och energitjänster. Vår personal bidrar med kundnära perspektiv som ger boende och företag i kommunen samt hela Sverige en hög servicenivå och trygga leveranser, med stort fokus på att värna om miljö och biologisk mångfald.

Tranås Energi har haft verksamhet sedan 1911 och vi består idag av ett 50-tal anställda fördelade på fem avdelningar, Fjärrvärme, Elnät/Fibernät, Försäljning/Kundservice, Energitjänster samt Stab.

Lediga tjänster

Vi söker Driftchef till vår kraftvärmeproduktion

Har du ett genuint intresse för både människor och teknik, och vill arbeta i en ledande roll på ett modernt småländskt energiföretag? Ja, i så fall kan det vara just dig vi söker!

Om tjänsten

I rollen som Driftchef kommer du att ha en operativt ledande roll i planering och samordning av den dagliga driften av kraft- och värmeproduktion. Det innebär löpande operativt ansvar för:

  • Den dagliga driften och underhållet av produktionsanläggningar
  • Strategisk och långsiktig drift- underhållsplanering – t ex årliga revisioner, inspektioner och provning
  • Bränsleförsörjning
  • Produktionsuppföljning
  • Rapportering både internt och externt
  • Arbetsmiljö

Din personalstyrka består av 9 medarbetare, vilka du har fullt personalansvar för. Du är närvarande i ditt ledarskap, ser behov och bistår med utveckling till personalstyrkan.

Det ingår i rollen att initiera projekt. Du är delaktig i budget, uppföljning och strategiskt arbete. Miljö- och arbetsmiljöfrågor liksom säkerhetsfrågor ingår i det dagliga arbetet. För bl a rapportering till myndigheter och arbetsmiljöfrågor jobbar du i nära samarbete med Tranås Energis Hållbarhetsansvarig som är stödfunktion för bl a dessa frågor inom företaget.

Du rapporterar närmast till Chef Fjärrvärme.

På Tranås Energi AB erbjuder vi dig en stimulerande arbetsplats på ett företag som tar ansvar både för sina anställda och för miljön!

Om dig

Du har dokumenterat goda ledaregenskaper och trivs i rollen att leda och utveckla människor till sin fulla potential. Vi ser också att du har erfarenhet att arbeta inom produktion Kraftvärme, Fjärrvärme eller annan Processindustri. Du har en Teknisk högskoleutbildning inom Energi, Process eller motsvarande.

För denna tjänst är dina personliga egenskaper av stor vikt. Du ska vara trygg och närvarande i ditt ledarskap. Du är engagerad, prestigelös, ser lösningar framför problem och har ett genuint intresse av att få din personal att nå både sina personliga och gemensamt för avdelningen uppsatta mål.

Du har goda språkkunskaper i svenska och engelska. Du har B-körkort

Kontakt

Lena Brantberg, BraPersonal Sverige AB, tel: 0703-50 89 09 alt. lena.brantberg@brapersonal.nu.

Ansökan

Eftersom vi tillämpar löpande urval vill vi gärna ha din ansökan snarast. I rekryteringen samarbetar Tranås Energi AB med BraPersonal Sverige AB. Anställning sker direkt på Tranås Energi AB.

Ansökan sker via BraPersonals hemsida.

Vi söker Distributionselektriker Elnät

Tranås Energi söker nu efter en distributionselektriker med inriktning Elnät. Tjänsten är en ersättningsrekrytering då nuvarande distributionstekniker går vidare med en annan roll inom företaget.

Arbetsbeskrivning

I tjänsten som distributionselektriker på Tranås Energi kommer du att arbeta i ett team tillsammans med 10 montörer fördelat i kategorierna elnät och fiber. Din roll kommer att bestå av nybyggnation, drift och underhåll samt besiktningsverksamhet. I denna tjänst ingår beredskap var 5-6 vecka.

Vi söker dig som

Tar med dig ett stort engagemang och klarar av att jobba självständigt och tar ansvar för ditt utförande i arbetet.

Vi ser att du har en högskoleutbildning, KY-utbildning eller motsvarande erfarenhet från tidigare arbete. Kanske har du arbetat som distributionselektriker eller installationselektriker tidigare?

Vi ser att du har goda IT-kunskaper och är genuint intresserad utav el/teknik och dess utveckling framåt.

Du är en god lagspelare och lägger stor vikt vid din egna prestation och ditt resultat i arbetet. Då du kommer att ha ett eget ansvarsområde tar du med dig en god initiativförmåga att fatta egna beslut, du jobbar strukturerat och är lyhörd på personer i din omgivning. Du är noggrann i ditt arbete och klarar av att planera och hantera flera saker samtidigt.

Då denna tjänst kommer att innefatta dialog med kunder så är du serviceinriktad och för dig väl i det svenska språket både i tal och i skrift.

Krav för tjänsten

– Körkort B
– Gymnasieutbildning och/eller Högskoleutbildning, KY-utbildning. Alt. motsvarande arbetslivserfarenhet
– IT kunskap
– Goda kunskaper i svenska, tal & skrift

Meriterande för tjänsten

– Erfarenhet av Elnät
– Körkort BE
– El behörighet

Start för denna tjänst: Enligt överenskommelse, önskvärt augusti.

Intervjuer sker löpande och tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag. Tjänsten söks via Monticos hemsida.

Denna rekrytering är i samarbete med Montico och Tranås Energi, anställningen blir hos Tranås Energi.

Praktik och LIA

I mån av tid tar vi gärna emot praktikanter från gymnasiet, högskola eller liknande. Om du går en högskoleutbildning och är intresserad av att praktisera hos oss kan du lämna en intresseanmälan via formuläret nedan. Eftersom vi får in många ansökningar är det bra att vara ute i god tid!

Personalpolicy

I vårt verksamhetssystem finns policys för hur vi ska agera i personal- och arbetsmiljöfrågor.

Samspelet med arbetskamrater ska präglas av samma värdegrund som gäller för samspelet med kunder, d.v.s. ansvar, tydlighet, kreativitet och respekt.

Vi erbjuder respekt för den enskilda människan och alla människors lika värde och förväntar oss respekt för företagets grundläggande värderingar.

Vi erbjuder personliga och yrkesmässiga utvecklingsmöjligheter och förväntar oss ett äkta engagemang i arbetet.

Vi erbjuder ett ledarskap som bygger på öppenhet och ömsesidig respekt och förväntar oss en vilja att ta ansvar och initiativ.

Vi erbjuder delegering av ansvar och befogenheter och förväntar oss en vilja att uppnå personliga mål.

Vi är som företag en viktig och integrerad del av samhället. Vi är i första hand till för att tillgodose våra kunders behov.