Laddbox för villa

Hem » Privat » Elbil » Laddbox för villa

Den största förändringen med att byta till elbil eller hybrid är förstås att bilen behöver laddas, och tänk vad skönt att kunna göra det via en laddbox hemma! Tranås Energi erbjuder nyckelfärdiga installationer av laddboxar i Tranås med omnejd, som självklart uppfyller kriterierna för skatteavdraget för grön teknik.

Varför laddbox hemma?

Med en laddbox hemma laddar du bekvämare och framför allt säkrare än via ett vanligt vägguttag. Vägguttaget är inte anpassat för belastningen som uppstår när du pluggar in ditt elfordon och detta rekommenderas därför inte som vardagslösning, i värsta fall kan uttaget bli överhettat och börja brinna. Att ladda bilen via laddbox går också betydligt snabbare än via ett vanligt vägguttag.

Laddbox från Garo

Laddboxen i vårt installationspaket kommer från det svenska märket Garo och heter Entity Compact 14. Den fungerar för alla typer av el- och hybridbilar. Den har en fast kabel och är svart som standard, men fronten är utbytbar och finns i rött, grått och vitt som tillval.

Våra priser

I paketpriset ingår en laddbox från Garo med installation och uppsättning på vägg eller motsvarande, personskyddsautomat/brytare, lastbalansering och appen Garo Connect. Paketpriset gäller installationer inom fem mils radie kring Tranås och är angivna inklusive 50 % skattereduktion för grön teknik.

PaketPris inkl. installation och moms samt 50 % skattereduktion
Laddbox Garo Entity Compact 14, 11 kW12 990 kr

 

Möjliga tillvalPris inkl. installation och moms samt 50 % skattereduktion
Vit, grå eller röd front395 kr

Möjlighet till 50 % rabatt

Sedan 1 januari 2021 kan du få 50 % skattereduktion när du installerar laddbox i hemmet. Det fungerar på ett liknande sätt som ROT-avdrag, med skillnaden att avdraget gäller kostnader för både arbete och material.

Rabatten är inräknad i priserna ovan och vi gör avdraget direkt på fakturan du får av oss, du behöver inte ansöka om något själv.

Ladda när det är billigast elpris

I appen Garo Connect kan du enkelt schemalägga när du vill att bilen ska laddas, efter tid eller elpris, och stoppa eller starta din laddning på distans. Du kan se hur mycket din bil laddar i realtid och du kan välja att få notiser om din laddning har pausats på grund av att din övriga elförbrukning i hushållet konsumerar för mycket el vid en viss tidpunkt. För att kunna använda appen behöver det finnas internetaccess via nätverkskabel eller wifi i anslutning till din laddbox.

Funktionen Price Adaptive Charging (PAC) gör att du (om du vill) kan ladda din bil när spotpriserna är som billigast på elbörsen Nord Pool och på så sätt spara pengar. Denna funktion kostar inget extra – det enda som krävs om du vill använda den är ett timprisavtal hos din elleverantör.

En säker lösning

Lastbalansering ingår alltid i våra installationer. Genom denna funktion känner boxen av hela husets samtida elförbrukning och anpassar laddningen av din bil efter denna. Husets förbrukning prioriteras först och den effekt som finns kvar går till laddaren. Det innebär att bilen laddas något långsammare när du till exempel tvättar och lagar mat, men du behöver inte oroa dig för att proppar/säkringar i huset ska lösa ut för att effekten inte räcker till.

Du behöver minst 20 A huvudsäkring för att kunna installera laddboxen. Laddboxen har fem års garanti, är hårt testad för att klara det nordiska klimatet och uppfyller alla europeiska el- och säkerhetsstandarder. Du får helt enkelt den säkraste lösningen på marknaden!

Intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig för mer information. Du kan också ringa Anders Primeus på 0140-692 96 eller skicka e-post till anders.primeus@tranasenergi.se.

Vanliga frågor

Kostnaden för att ladda bilen hemma avgörs av bilens batterikapacitet och din elkostnad. Du kan räkna ut detta genom att multiplicera batterikapaciteten med din elkostnad (elpriset + elnätskostnaden).

Exempel: Om din elbil har batterikapacitet på 50 kWh och din elkostnad ligger på 1,3 kr/kWh blir kostnaden för att ladda upp ett helt tomt batteri 65 kr (50x1,3=65)