Hem » Privat » Ladda elbil » Laddbox för villa

Laddbox för villa

Den största förändringen med att byta till elbil eller hybrid är förstås att bilen behöver laddas, och tänk vad skönt att kunna göra det via en laddbox hemma! Tranås Energi erbjuder nyckelfärdiga installationer av laddboxar i Tranås med omnejd, som självklart uppfyller kriterierna för skatteavdraget för grön teknik.

Varför laddbox hemma?

Med en laddbox hemma laddar du bekvämare och framför allt säkrare än via ett vanligt vägguttag. Vägguttaget är inte anpassat för belastningen som uppstår när du pluggar in ditt elfordon och detta rekommenderas därför inte som vardagslösning, i värsta fall kan uttaget bli överhettat och börja brinna. Att ladda bilen via laddbox går också betydligt snabbare än via ett vanligt vägguttag.

 

Laddbox från Garo

Laddboxarna i våra installationspaket kommer från det svenska märket Garo och fungerar för alla typer av el- och hybridbilar. De finns både med och utan fast kabel, så du kan välja vad som passar din användning bäst. Boxen är svart som standard men fronten är utbytbar och finns i rött, grått och vitt som tillval. Laddboxen har två års fabriksgaranti.

Om du väljer till WiFi-modulen kan du exempelvis aktivera boxen på distans och se statistik över användningen i webbgränssnittet. Med tillvalet lastbalansering känner boxen av hela husets samtida elförbrukning och anpassar laddningen av din bil efter denna. Husets förbrukning prioriteras först och den effekt som finns kvar går till laddaren. Det innebär att bilen laddas något långsammare när du t ex tvättar och lagar mat, men du behöver inte oroa dig för att proppar/säkringar i huset ska lösa ut för att effekten inte räcker till. Lastbalansering kan vara ett bra tillval exempelvis för dig som har eldrivet värmesystem.

 

Våra priser

I paketprisen nedan ingår en laddbox från Garo med personskyddsautomat/brytare, installation och uppsättning på vägg eller motsvarande. Paketprisen gäller installationer inom fem mils radie kring Tranås och är angivna inklusive 50 % skattereduktion för grön teknik.

PaketPris inkl. installation och moms samt 50 % skattereduktion
Laddbox 3,7 kW (1-fas)8 856 kr
Laddbox 22 kW (3-fas)9 525 kr

 

Möjliga tillvalPris inkl. installation och moms samt 50 % skattereduktion
WiFi-modul1 098 kr
Lastbalansering 3F2 595 kr
Stativfr. 2 498 kr

 

Möjlighet till 50 % rabatt

Sedan 1 januari 2021 kan du få 50 % skattereduktion när du installerar laddbox i hemmet. Det fungerar på ett liknande sätt som ROT-avdrag, med skillnaden att avdraget gäller kostnader för både arbete och material.

Rabatten är inräknad i priserna ovan och vi gör avdraget direkt på fakturan du får av oss, du behöver inte ansöka om något själv.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig för mer information. Du kan också ringa Anders Primeus på 0140-692 96 eller skicka e-post till anders.primeus@tranasenergi.se.

Vanliga frågor

Kostnaden för att ladda bilen hemma avgörs av bilens batterikapacitet och din elkostnad. Du kan räkna ut detta genom att multiplicera batterikapaciteten med din elkostnad (elpriset + elnätskostnaden).

Exempel: Om din elbil har batterikapacitet på 50 kWh och din elkostnad ligger på 1,3 kr/kWh blir kostnaden för att ladda upp ett helt tomt batteri 65 kr (50x1,3=65)