Hem » Öresundsporten genomsyras av hållbarhet

Öresundsporten genomsyras av hållbarhet

Våra elkunder finns över hela Sverige, från norr till söder. Här berättar Malmöbaserade Öresundsporten om sitt företag och varför de valt Tranås Energi som elleverantör.

Öresundsporten AB etablerades 1994 och är ett fastighetsbolag som äger, förvaltar och utvecklar fastigheter i öresundsregionen. De har fokus på bostäder, samhällsfastigheter och servicehandel.

– Långsiktighet är ett ledord för oss, vi investerar för att tillgodose våra hyresgästers behov över tid. Ambitionen är att tillhandahålla såväl hög funktionalitet som trivselfaktor inom vårt bestånd och vi fokuserar på att ligga i framkant inom energi- och miljöområdet via miljöanpassade investeringar, säger Elisabet Andersson som är fastighetsförvaltare och miljösamordnare på företaget.

En av Öresundsportens fastigheter i Malmö. Turning Torso i bakgrunden.

Hur jobbar Öresundsporten med miljöfrågor?

– Miljö och hållbarhet genomsyrar stora som små beslut i både förvaltning och utveckling. Ett exempel kan vara att vi i möjlig mån renoverar fönster av gammalt kärnvirke framför att byta ut dem mot nytillverkade, ett beslut som sparar resurser som material och transport. Byggnadsvård genererar miljövård i flera dimensioner.

Ett annat exempel är aktiva val och åtgärder gällande energiförbrukning. Både i form av val av elbolag och värmeinstallation men även val av maskinutrustning i t ex tvättstugor och dylikt som berör såväl energi som vattenkonsumtion. I det vardagliga kan det också handla om att hålla sopsortering enkel och tillgänglig för våra hyresgäster, berättar Elisabet.

Hur kommer det sig att ni valde att bli elkunder hos Tranås Energi?

– Tranås Energi utmärker sig med genomtänkt och omsorgsfull el-leverans med hjärtat på rätta stället. När ni utöver detta presenterade det konkurrenskraftigaste priset var valet självklart. Tranås Energi bevisar att det inte behöver vara dyrare att vara miljömedveten. Och tänk vad mycket vår miljö tjänar på det!

Ni har ju varit och besökt våra vattenkraftverk och sett en del av de åtgärder vi gjort, vad är era tankar kring det?

– Tankarna är stora, varma och tacksamma. Vi är djupt imponerade över det osjälviska engagemang som investerats i och kring anläggningarna med hänsyn tagen till arkitektur, landskap, djur, människa och natur- vår miljö helt enkelt. Här levereras inte bara el, hela ekosystem levereras av Tranås Energi!

Läs gärna Öresundsportens egen beskrivning av sitt val

Läs mer om Tranås Energis elavtal för företag