Ny chans att boka solandelar!

Hem » Ny chans att boka solandelar!

Nu släpper Tranås Energi ett antal av sina andelar i Bredstorp Solpark fria för bokning och gör det på så sätt möjligt för fler att köpa el från solen i Tranås.

Bredstorp Solpark byggdes under förra sommaren och producerar sedan oktober el till sina andelsägare, som består av både privatpersoner och företag. Tranås Energi, som från driftstart ägde 852 andelar, säljer nu 452 av dessa för att göra det möjligt för fler att få sin egen förnybara solel från parken.

– Vi får fortfarande in nya intresseanmälningar regelbundet och ser därför att intresset för att bli andelsägare håller i sig. Många vill satsa på egen förnybar el men det är inte alla som äger ett tak som passar för solceller, då är det ett mycket bra alternativ att bli andelsägare istället, säger Niklas Johansson som är VD på Tranås Energi.

Förhandsinformation har gått ut till de som skrivit upp sig på intresselistan samt till nuvarande andelsägare och i dagsläget finns det 292 andelar kvar som är möjliga att boka. Precis som tidigare kostar varje andel 1 100 kr att boka och ger sedan ca 100 kWh/år till självkostnadspris. Du kan bo var som helst i Sverige, men behöver vara elhandelskund hos Tranås Energi för att kunna ta del av den el som produceras.

Läs mer och boka andelar

Tillbaka