Fibernätet TRAMAN

Hem » Privat » Fibernät » Om fibernätet

Fiber är inte bara ett pålitligt alternativ, det är prisvärt också. Förutom snabb och driftsäker internetuppkoppling täcker fibernätet både TV och telefoni-tjänster, det ger dig en värld av nya möjligheter!

Fördelar med fiber

Att använda fiber som kanal för bredband, tv och telefoni är prisvärt. Ofta sparar du snabbt in anslutningsavgiften samtidigt som du troligen också höjer värdet på din bostad. Genom våra tjänsteleverantörers stora utbud har du stor valfrihet och kan hitta det upplägg som passar dina vanor bäst.

Med en fiber är du helt oberoende av avstånd och hur många som är uppkopplade samtidigt. Denna driftsäkerhet skapar lika bra möjligheter för att exempelvis jobba eller driva företag hemma, som för att streama film och spela utan avbrott.

För många äldre är trygghetslarm ofta en förutsättning för att kunna bo kvar hemma, och till detta krävs idag en stabil internetuppkoppling. Du kan hålla kontakt med nära och kära, även om de bor långt bort.

 

Så fungerar det

Enkelt förklarat kan man säga att fibernätet TRAMAN består av optofiber som överför information med hjälp av ljus, vilket innebär att den kan skickas väldigt fort. Idag ligger hastigheten i TRAMAN på upp till 1 Gbit/sekunden åt båda håll.

Likt många andra typer av nät är fiberkablarna nedgrävda i marken. Tranås Energi äger nätet, det är vi som tar hand om nyanslutningar, underhåll och ser till att driften hem till dig fungerar. Därefter tar våra tjänsteleverantörer vid, det är av dem du beställer dina tjänster.

TRAMAN har ett brett utbud av tjänsteleverantörer, här finns något för alla smaker!

Tjänsteleverantörer i nätet

Våra externa tjänsteleverantörer levererar tv, bredband och telefoni i TRAMAN. Om du har frågor om tjänsterna eller om något krånglar ska du felanmäla detta till din tjänsteleverantör.

Idag finns följande tjänsteleverantörer att välj bland i TRAMAN.

Du kan se deras utbud och priser i vår aktiveringsportal, men det går lika bra att kontakta någon av dem direkt för mer information.