Fjärrvärme i Tranås

Hem » Privat » Fjärrvärme » Om fjärrvärme

Att välja fjärrvärme för uppvärmning och varmvatten är en bekväm lösning som gör gott både för miljön och plånboken. Det är för dig som vill göra ett smart val för både idag och imorgon!

En värmande streamingtjänst!

Fjärrvärme är den vanligaste formen av uppvärmning i Sverige. I Tranås står den för värme och varmvatten till ca 70 % av hushållen och en mängd företag, skolor och andra lokaler. Precis som det låter produceras värmen på en annan plats än där den används, nämligen i vårt kraftvärmeverk. Sedan transporteras den (fast vi brukar säga att den streamas, precis som vilken annan modern lösning som helst) via fjärrvärmenätet hem till dig när du behöver den!

Värmens resa till dig börjar redan i skogen, för i Tranås kraftvärmeverk använder vi träflis som bränsle. Fliset görs av grenar och toppar som blivit över vid skogsavverkning, ett naturligt och förnybart material. När träflisen eldas värms det vatten som skickas ut i fjärrvärmenätet upp. Vattnet skickas med högt tryck via rörsystem i marken till din fjärrvärmecentral, och där värmer det i sin tur upp det vatten som cirkulerar i husets eget system, i elementen och i varmvattenkranar. Därefter cirkulerar det tillbaka till kraftvärmeverket för att värmas upp på nytt.

Vår fjärrvärme produceras centralt och transporteras direkt hem till dig, i obegränsad mängd, när du vill. Som vilken streamingtjänst som helst!

Hur fungerar egentligen fjärrvärme? Precis som i exemplet i denna film eldar vi med träflis från skogen och värmer hushåll, skolor och företag i Tranås.

Fjärrvärmens fördelar

Priset

En fjärrvärmeinstallation är en prisvärd investering som ofta höjer marknadsvärdet på din villa. Centralen har lång livslängd, vilket gör kostnaderna för underhåll och service låga. Till skillnad från elpriset, som kan förändras snabbt i takt med väderomslag, är fjärrvärmepriset också stabilt över tid.

Bekvämligheten

Precis som med dina andra streamingtjänster är fjärrvärmen redo när du behöver den. Du ställer helt enkelt in den värme du önskar och får tillgång till obegränsat med värme och varmvatten medan allt ansvar för produktion och utveckling ligger på Tranås Energi.

Centralen som sitter på väggen är tyst, ren och luktfri. Den tar dessutom väldigt liten plats, kanske får du till och med ett extra rum när du byter ut din gamla uppvärmning mot fjärrvärme?

För miljöns skull

Vår fjärrvärme produceras med toppmodern teknik och följer hårda miljökrav med regelbundna kontroller. Genom att använda restprodukter från skogsavverkning, nedflisade trädtoppar och grenar, tar vi tillvara en energiresurs som annars inte skulle kommit till användning. Fjärrvärmens kretslopp sluts när vi till sist återför askan till skogen, där den ger näring till växande träd.

Genom att använda fjärrvärme istället för el till uppvärmning bidrar du dessutom till att Sveriges elbehov minskar. På så sätt kan elen användas där den gör bättre nytta, medan du fortfarande kan njuta av förnybar värme i ditt hem.

Reko fjärrvärme är Energiföretagen Sveriges system för kvalitetsmärkning av fjärrvärmeleverantörer.

Anmäl intresse och få en offert

Anmäl intresse för fjärrvärmeanslutning via formuläret nedan eller genom att kontakta oss på 0140-692 00 eller info@tranasenergi.se, så tittar vi på om anslutning är möjligt där du bor. Om det är det tar vi fram en kostnadsfri offert som du kan titta på i lugn och ro.